• .
 • .
 • .
 • .

Arhiva comunicate de presa

Birouri unice pentru persoane fizice si juridice

Directia Generala Impozite si Taxe Locale Sector 3 a infiintat Birouri Unice pentru persoane fizice in cadrul centrelor situate in Str. Sf. Vineri nr.32 si Str. Lucretiu Patrascanu nr. 3-5, iar pentru persoane juridice a infiintat un Birou Unic in centrul aflat in Str. Sfanta Vineri nr. 32.


Infiintarea acestor Birouri Unice a avut ca scop principal apropierea fata de contribuabilii persoane fizice si juridice prin comunicarea directa cu inspectorii din cadrul institutiei, asigurand totodata un mediu de lucru placut si facil in conditii performante, asigurate prin dotarea cu aparatura moderna si eficienta, micsorandu-se astfel timpul de asteptare  pentru solutionarea cererilor acestora.


Unul din obiectivele urmarite permanent de catre Directia Generala Impozite si Taxe Locale Sector 3 este câştigarea încrederii contribuabililor, prin oferirea de servicii de calitate, concretizate prin seriozitate şi nivelul profesional ridicat al salariaţilor şi în acordarea de informaţii concrete, corecte şi în conformitate cu prevederile legale


Actiune de executare silita a restantierilor la plata impozitelor si taxelor locale

Directia Generala Impozite și Taxe Locale Sector 3 a demarat din data de 22 aprilie anul curent, o ampla actiune de executare silita a restantierilor la plata impozitelor si taxelor locale aferente sectorului 3, in conditiile prevazute de Codul de Procedura Fiscala. Actiunea are in vedere recuperarea impozitelor si taxelor locale neachitate la termenele de plata, precum si a amenzilor neachitate de catre persoanele fizice si juridice.


Pentru executarea silita vor fi parcurse urmatoarele etape: 1. Comunicarea somatiei si titlului executoriu insotite de o instiintare referitoare la totalitatea datoriilor pe care acestia le au catre bugetul local sector 3.


Actul administrativ fiscal se comunica prin remiterea acestuia contribuabilului/împuternicitului, daca se asigura primirea sub semnatura a actului administrativ fiscal sau prin posta, cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire.


Actul administrativ fiscal poate fi comunicat si prin alte mijloace cum sunt fax, e-mail sau alte mijloace electronice de transmitere la distanta, daca se asigura transmiterea textului actului administrativ fiscal si confirmarea primirii acestuia si daca contribuabilul a solicitat expres acest lucru.


In cazul in care comunicarea nu a fost posibila prin modalitatile enumerate mai sus, aceasta se realizeaza prin publicitate pe pagina de internet a institutiei.


Comunicarea prin publicitate se face prin afisarea, concomitent, la sediul organului fiscal emitent si pe pagina de internet a autoritatii administratiei publice locale respective, a unui anunt în care se mentioneaza ca a fost emis actul administrativ fiscal pe numele contribuabilului.


In toate cazurile, actul administrativ fiscal se considera comunicat în termen de 15 zile de la data afisarii anuntului. 1. In cazul in care dupa aceasta etapa sumele restante nu vor fi achitate, se va proceda la instituirea de popriri asupra disponibilitatilor banesti ale debitorilor (de natura salariala, pensii, chirii etc) precum si poprirea conturilor bancare.

 2. Daca dupa aceasta etapa nu se vor incasa sumele restante, se va proceda la sechestarea bunurilor imobile si mobile detinute de catre acestia, bunuri ce vor fi valorificate ulterior prin vanzare prin licitatie publica.


Decizii referitoare la obligatiile de plata accesorii

Directia Generala Impozite si Taxe Locale Sector 3 a emis, incepand cu data de 01.08.2013, deciziile referitoare la obligatiile de plata accesorii aferente obligatiilor fiscale, in temeiul art. 88 lit.c si art. 119 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, privind Codul de procedura fiscala.


In cazul creantelor datorate bugetelor locale, pentru neachitarea la termenul de scadenta de catre debitori a obligatiilor de plata, se calculeaza dupa acest termen majorari de întârziere. Nivelul majorarii de intarziere este de 2% din cuantumul obligatiilor fiscale principale neachitate în termen, calculata pentru fiecare luna sau fractiune de luna, incepand cu ziua imediat urmatoare termenului de scadenta si pana la data stingerii sumei datorate inclusiv.


Aceste majorari de intarziere sunt stabilite prin  deciziile referitoare la obligatiile de plata accesorii aferente obligatiilor fiscale, care constituie titlu de creanta in conformitate cu alin. 3, art.110 din Codul de Procedura Fiscala.si instiintari de plata, de la data comunicarii acestora.


Deciziile referitoare la obligatiile de plata accesorii aferente obligatiilor fiscale vor fi comunicate in conformitate cu prevederile art. 44 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, privind Codul de procedura fiscala astfel: • prin remiterea deciziei contribuabilului/împuternicitului, daca se asigura primirea sub semnatura a acesteia sau prin posta, cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire.

 • prin alte mijloace cum sunt fax, e-mail sau alte mijloace electronice de transmitere la distanta, daca se asigura transmiterea deciziei referitoare la obligatiile de plata accesorii aferente obligatiilor fiscale si confirmarea primirii acesteia si daca contribuabilul a solicitat expres acest lucru.

 • in cazul in care comunicarea nu a fost posibila prin modalitatile enumerate mai sus aceasta se realizeaza prin publicitate: prin afisarea, concomitent, la sediul organului fiscal emitent si pe pagina de internet a autoritatii administratiei publice locale, a unui anunt în care se mentioneaza ca a fost emisa decizia referitoare la obligatiile de plata accesorii aferente obligatiilor fiscale pe numele contribuabilului. In toate cazurile, decizia referitoare la obligatiile de plata accesorii se considera comunicata în termen de 15 zile de la data afisarii anuntului.


Pentru a veni in sprijinul cetatenilor sectorului 3 si pentru a facilita plata obligatiilor fiscale,  actiunea de comunicare a deciziilor referitoare la obligatiile de plata accesorii aferente obligatiilor fiscale este corelata cu campania de promovare a Sistemului National Electronic de Plata Online cu cardul bancar - www.ghiseul.ro. Astfel, contribuabilii vor primi in plic, alaturi de decizia referitoare la obligatiile de plata accesorii aferente obligatiilor fiscale si o informare generala despre aceasta modalitate de plata, precum si o cerere de alocare date de acces pentru plata prin www.ghiseul.ro.


Sistemul de plata online Ghiseul.ro

Incepand cu anul 2012 Directia Generala Impozite si Taxe Locale Sector 3 a implementat posibilitatea achitarii on line a taxelor si impozitelor datorate bugetului local sector 3 prin site-ul www.ghiseul.ro operat de Centrul National pentru Managementul Societatii Informationale.


Implementarea a fost un real succes, intrucat, la nivelul lunii aprilie 2013, institutia noastra se afla pe locul 1 la nivelul intregii tari in ceea ce priveste cuantumul sumelor incasate si numarul tranzactiilor efectuate online prin ghiseul.ro.


Persoanele fizice pot achita toate obligatile fiscale datorate bugetului local prin site-ul www.ghiseul.ro dupa obtinerea credentialului (nume utilizator si parola). Emiterea credentialului se efectueaza pe loc, dupa completarea unei cereri de alocare, insotita de copia cartii de identitate a solicitantului, respectiv dupa crearea rolului unic nominal* (in cazul in care acesta nu exista, ci este un rol comun cu alte persoane). Credentialul pentru plata prin cardul bancar pe site-ul www.ghiseul.ro, se inmaneaza personal la oricare din sediile noastre.


Acest site este securizat la inalte standarde privind tranzactionarea pe baza de carduri bancare si este patronat de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.


Pentru platile efectuate online prin Ghiseul.ro catre bugetul local, contribuabilii sectorului 3 nu platesc nici un comision.


Campanie de promovare pentru Ghiseul.ro

Pentru a veni in sprijinul cetatenilor, Primaria Sector 3, prin Directia Generala Impozite si Taxe Locale Sector 3 sustine inrolarea in Sistemul National Electronic de Plata Online cu cardul bancar, www.ghiseul.ro, care permite plata electronica a impozitelor si taxelor aferente bugetului local sector 3 direct pe internet.


Plata cu cardul direct pe internet prin ghiseul.ro confera utilizatorilor numeroase avantaje cum ar fi: • Confort, rapiditate si independenta geografica si temporala

 • Siguranta asigurata de un site securizat la inalte standarde privind tranzactiile cu cardul pe internet

 • Posibilitatea platii impozitelor si taxelor locale pentru toate proprietatile detinute pe teritoriul Romaniei, cu conditia inrolarii in sistem a unitatii administrativ teritoriale pe raza careia se situeaza proprietatea

 • Nu se percepe comision


Campania de promovare a acestei modalitati de plata se va desfasura in perioada 01.08.2013 – 31.12.2013 si este sustinuta de Visa Europe si Banca Transilvania.


Persoanele care isi activeaza contul pe ghiseul.ro in perioada de desfasurarea a campaniei vor fi inscrise automat in concurs pentru castigarea premiilor oferite de sustinatorii campaniei, respectiv Visa Europe si Banca Transilvania.


Premiile in valoare totala de 15.827 lei, constand in 5 Smartphone Galaxy S4 mini si marele premiu – 1 tableta Samsung XE500T1C – AO1ROZ2760 vor fi acordate prin tragere la sorti conform regulamentului de participare disponibil in mod gratuit pe www.dgitl3.ro.


Program de lucru

Pentru evitarea aglomerarii ghiseelor Directiei Generale Impozite si Taxe Locale Sector 3 la termenul de plata 30.09.2013, termen de plata fara majorari a impozitelor si taxelor locale aferente semestrului II, Directia Generala Impozite si Taxe Locale isi va desfasura activitatea in program prelungit de lucru cu publicul si in data de sambata 28.09.2013.


Astfel, programul de lucru cu publicul pentru sfarsitul lunii septembrie a anului curent va fi urmatorul:


Joi              26.09. 2013         - 8.30 – 18.30


Vineri        27.09.2013            - 8.30 – 16.30


Sambata    28.09.2013           - 8.30 – 16.30


Duminica  29.09.2013             - Inchis


Luni           30.09.2013           - 8.30 – 16.30


Incepand cu data de 01.10.2013 programul de lucru cu publicul al Directiei Generale Impozite si Taxe Locale Sector 3 va reveni la normal.


Primul castigator

In data de 04.09.2013 a avut loc tragerea la sorti a primului castigator al campaniei “Activeaza-ti contul pe Ghiseul.ro si ai numai de castigat”.


Premiul lunar constand intr-un Smartphone Galaxy S4 mini a fost castigat de Domnul Mitache Mirel Nicu ca urmare a faptului ca in luna august domnia sa si-a activat contul pe www. Ghiseul.ro.


Premiul a fost oferit cu sprijinul sustinatorilor campaniei, respectiv Visa Europe si Banca Transilvania.


Pentru a veni in sprijinul cetatenilor, Primaria Sector 3, prin Directia Generala Impozite si Taxe Locale Sector 3 sustine inrolarea in Sistemul National Electronic de Plata Online cu cardul bancar, www.ghiseul.ro, care permite plata electronica a impozitelor si taxelor aferente bugetului local sector 3 direct pe internet.


Campania de promovare a acestei modalitati de plata va continua pana la finele anului 2013.


In prima luna de desfasurare a campaniei au fost generate un numar de 1742 de parole pentru activarea conturilor in aplicatia www. Ghiseul.ro.


Succesul acestei campanii de promovare este evidentiat si de faptul ca, aceasta modalitate de plata este folosita si de utilizatori din afara tarii, respectiv 11 dintre acestia efectuand in luna august plati prin Ghiseul.ro.


Persoanele care isi activeaza contul pe ghiseul.ro in perioada de desfasurarea a campaniei vor fi inscrise automat in concurs pentru castigarea premiilor oferite de sustinatorii campaniei, respectiv Visa Europe si Banca Transilvania.


Premiile ramase pentru urmatoarea perioada a campaniei, constand in 4 Smartphone Galaxy S4 mini si marele premiu – 1 tableta Samsung XE500T1C – AO1ROZ2760 vor fi acordate prin tragere la sorti conform regulamentului de participare disponibil in mod gratuit pe www.dgitl3.ro.


 


Afisarea datelor cu caracter personal

Avand in vedere ca, in ultima perioada s-au inregistrat mai multe sesizari cu privire la faptul ca pe site-ul institutiei se publica date cu caracter personal ale contribuabililor persoane fizice sau juridice dorim sa facem urmatoarele precizari cu privire la aceasta tema: • Comunicarea actelor administrative fiscale se face in conformitate cu prevederile art.44 din O.G. 92/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, privind Codul de procedura fiscala dupa cum urmeaza:


- prin remiterea actului administrativ fiscal contribuabilului/împuternicitului, daca se asigura primirea sub semnatura a acesteia sau prin posta, cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire.


- prin alte mijloace cum sunt fax, e-mail sau alte mijloace electronice de transmitere la distanta, daca se asigura transmiterea actului administrativ fiscal si confirmarea primirii acesteia si daca contribuabilul a solicitat expres acest lucru.


- in cazul in care comunicarea nu a fost posibila prin modalitatile enumerate mai sus aceasta se realizeaza prin publicitate: prin afisarea, concomitent, la sediul organului fiscal emitent si pe pagina de internet a autoritatii administratiei publice locale, a unui anunt în care se mentioneaza ca a fost emis actul administrativ fiscal pe numele contribuabilului. In toate cazurile, actul administrativ fiscal se considera comunicat în termen de 15 zile de la data afisarii anuntului. • Publicitatea prin anunturi individuale si anunturi colective pe site-ul institutiei se face in baza prevederilor Ordinului Ministrului Finantelor Publice nr. 2052 bis/2006 privind aprobarea unor formulare tipizate pentru stabilirea, constatarea, controlul, incasarea si urmarirea impozitelor si taxelor locale, precum si a altor venituri ale bugetelor locale:


-          Modelul  2006 ITL 020 – Anunt individual pentru comunicarea prin publicitate


-         Modelul 2006 ITL 021 – Anunt Colectiv pentru comunicarea prin publicitate


 


Ambele forme de anunt cuprind rubrici cu privire la domiciliul fiscal al contribuabilului.


Cu toate ca, adresa contribuabilului (domiciliul fiscal) se incadreaza in categoria datelor cu caracter personal, mentionarea acesteia in cadrul anuntului individual si a anuntului colectiv nu contravine prevederilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, deoarece in art. 5 alin. 2, lit.c si lit.d din legea mai sus amintita sunt prevazute cazurile in care nu este necesar consimtamantul persoanei vizate pentru prelucrarea datelor cu caracter personal.


Astfel la lit. c se prevede ca nu este cerut consimtamantul persoanei vizate “cand prelucrarea este necesara in vederea indeplinirii unei obligatii legale a operatorului”, iar la lit. d se stipuleaza ca nu este necesar consimtamantul “ cand prelucrarea este necesara in vederea aducerii la indeplinire a unor masuri de interes public sau care vizeaza exercitarea prerogativelor de autoritate publica cu care este investit operatorul sau tertul caruia ii sunt dezvaluite datele”.


Cele aratate mai sus, coroborate cu prevederile art.1 alin.3 din Codul fiscal in care se arata faptul ca “in materie fiscala, dispozitiile prezentului cod prevaleaza asupra oricaror prevederi din alte acte normative, în caz de conflict între acestea aplicându-se dispozitiile Codului fiscal”, conduc la concluzia ca mentionarea adresei in anuntul individual sau in anuntul colectiv este corecta si legala.


Al doilea premiu al campaniei Ghiseul.ro

Tragerea la sorti a celui de-al doilea castigator al campaniei “Activeaza-ti contul pe Ghiseul.ro si ai numai de castigat” a avut loc in data de 07.10.2013.


Premiul lunii septembrie constand intr-un Smartphone Galaxy S4 mini a fost castigat de Domnul Dinicoiu Stefanita - Dan si a fost oferit cu sprijinul sustinatorilor campaniei, respectiv Visa Europe si Banca Transilvania.


Campania de promovare a platii impozitelor si taxelor aferente bugetului local direct pe internet va continua pana la finele anului 2013.


In primele doua luni de campanie (august si septembrie) au fost generate un numar de 3612  parole pentru activarea conturilor in aplicatia www. Ghiseul.ro.


Deasemenea, in cea de-a doua luna de campanie s-a dublat numarul utilizatorilor din afara tarii, respectiv 22 dintre acestia efectuand plati prin Ghiseul.ro.


Pentru a fi inscrisi automat in concursul pentru castigarea premiilor oferite de Visa Europe si Banca Transilvania trebuie doar sa va activati contul pe Ghiseul.ro in perioada de desfasurarea a campaniei.


Premiile ramase pentru urmatoarea perioada a campaniei, constand in 3 Smartphone Galaxy S4 mini si marele premiu – 1 tableta Samsung XE500T1C – AO1ROZ2760 vor fi acordate prin tragere la sorti conform Regulamentului de participare disponibil in mod gratuit pe www.dgitl3.ro.


Actiune de executare silita

In vederea recuperarii debitelor la bugetul local, Directia Generala Impozite și Taxe Locale Sector 3 a demarat actiunea de executare silita a restantierilor la plata impozitelor si taxelor locale aferente sectorului 3, in conditiile prevazute de Codul de Procedura Fiscala. Actiunea are in vedere recuperarea impozitelor si taxelor locale neachitate la termenele de plata, precum si a amenzilor neachitate de catre persoanele fizice si juridice.


Actiunea de executare silita a inceput prin emiterea si transmiterea somatiilor si a titlurilor executorii catre contribuabilii persoane fizice si juridice de pe raza sectorului 3.


In conformitate cu prevederile art.44 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, privind Codul de procedura fiscala, comunicarea actului administrativ fiscal (somatia si titlul executoriu) se face astfel:


- prin remiterea acestuia contribuabilului/împuternicitului, daca se asigura primirea sub semnatura a actului administrativ fiscal sau prin posta, cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire.


- prin alte mijloace cum sunt fax, e-mail sau alte mijloace electronice de transmitere la distanta, daca se asigura transmiterea textului actului administrativ fiscal si confirmarea primirii acestuia si daca contribuabilul a solicitat expres acest lucru.


In cazul in care comunicarea nu a fost posibila prin modalitatile enumerate mai sus, aceasta se realizeaza prin publicitate pe pagina de internet a institutiei.


Pentru contribuabilii care refuza sa primeasca corespondenta sau nu se vor prezenta la centrele special amenajate pentru ridicarea acesteia, actele administrative fiscale vor fi comunicate prin afisarea pe site-ul institutiei www.dgitl3.ro la sectiunea “Anunturi”.


Centrele special amenajate pentru ridicarea corespondentei sunt situate la urmatoarele adrese:


- Aleea Barajul Iezeru nr. 6A, parter, sector 3 ( langa sediul Directiei Generale Impozite si Taxe Locale Sector 3 din Str. Lucretiu Patrascanu nr. 3-5, sector 3)


- Str. Nerva Traian nr. 5, Bl. M65, tronson 1, parter, sector 3 (la parterul blocului Loteriei Romane)


- Str. Baba Novac nr. 20A, sector 3 (la 50 m de intersectia cu Str. Campia Libertatii)


Comunicarea prin publicitate se face prin afisarea, concomitent, la sediul organului fiscal emitent si pe pagina de internet a autoritatii administratiei publice locale respective, a unui anunt în care se mentioneaza ca a fost emis actul administrativ fiscal pe numele contribuabilului.


In toate cazurile, actul administrativ fiscal se considera comunicat în termen de 15 zile de la data afisarii anuntului. Dupa expirarea acestui termen se va trece la urmatoarea etapa a executarii silite, respectiv se va proceda la instituirea de popriri asupra disponibilitatilor banesti ale debitorilor (de natura salariala, pensii, chirii etc) precum si poprirea conturilor bancare.


Plata amenzilor in 48 de ore

Persoanele fizice domiciliate pe raza sectorului 3 pot achita toate obligatile fiscale datorate bugetului local prin site-ul www.ghiseul.ro dupa obtinerea credentialului (nume utilizator si parola). Credențialele pot fi obtinute pe loc de la oricare 
din sediile DITL S3. Autentificarea cu parola permite consultarea obligatiilor de plata datorate institutiior inrolate si 
achitarea acestora prin acceptarea la plata online a cardurilor bancare Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro 
emise de orice banca.


Astfel, asa cum am mai aratat si in alte ocazii, pe ghiseul.ro se pot plati impozite pe proprietati, taxe catre bugetele 
institutiilor inrolate in sistem, amenzi contraventionale, evidentiate/inregistrate  in bazele de de date ale institutiilor.


Deasemenea, se pot plati si amenzi contraventionale cu reducerile aferente platii in 48 de ore.


In cazul in care doriti sa achitati o amenda contraventionala in termenul de 48 de ore trebuie sa cunoasteti parcursul 
unui proces verbal de contraventie: • emiterea procesului verbal de contraventie;

 • aducerea acestuia la cunostinta contravenientului in termen de 30 de zile de la emitere;

 • dupa trecerea termenului de 30 de zile de la emitere, in cazul in care procesul verbal nu a fost contestat, acesta 
  se transmite de catre organul emitent, Directiei Generale Impozite si Taxe Locale Sector 3, in termen de 90 de zile 
  de la comunicare;

 • in termen de aproximativ 15 zile de la transmitere acesta se debiteaza in baza de date a Directiei Impozite si Taxe 
  Locale Sector 3.


Asadar, la momentul platii in 48 de ore, procesul verbal de contraventie nu se afla inregistrat in baza de date a Directiei Generale 
Impozite si Taxe Locale Sector 3, astfel ca, plata va fi inregistrata in contul dvs. fara a fi asociata debitului la acel 
moment si va aparea la rolul dumneavoastra o plata in plus.


Pentru a evita aparitia unor situatii neplacute, in care desi ati achitat o amenda in 48 de ore figurati cu un debit de plata 
reprezentand tocmai acea amenda, va rugam sa parcurgeti urmatorii pasi: • dupa achitarea amenzii pe Ghiseul.ro intrati pe site-ul www.ditl3.ro la sectiunea Contact – Inspector dedicat persoane fizice;

 • introduceti numele strazii unde aveti domiciliul si va fi afisat numele inspectorului de urmarire dedicat si adresa de e-mail a acestuia;

 • scanati procesul verbal de contraventie pentru care ati facut plata in 48 de ore si trimiteti-l prin e-mail inspectorului dedicat, pentru ca, la momentul primirii de la organul emitent a procesului verbal de contraventie,
  acesta sa nu fie introdus in baza de date a institutie ca neachitat.


Avem al-3-lea castigator!!!

Premiul lunii octombrie al campaniei  “Activeaza-ti contul pe Ghiseul.ro si ai numai de castigat”, constand intr-un Smartphone Galaxy S4 mini a fost castigat, prin tragere la sorti, de Doamna Diana Elena Chiru 
ca urmare a activarii contului pe www.Ghiseul.ro. 


Premiul a fost oferit cu sprijinul sustinatorilor campaniei, respectiv Visa Europe si Banca Transilvania.


Pentru a veni in sprijinul cetatenilor, Primaria Sector 3, prin Directia Impozite si Taxe Locale Sector 3 sustine 
inregistrarea in Sistemul National Electronic de Plata Online cu cardul bancar, www.ghiseul.ro, care permite plata 
electronica a impozitelor si taxelor aferente bugetului local sector 3 direct pe internet. 


Campania de promovare a acestei modalitati de plata va continua pana la finele anului 2013.


In primele trei luni de campanie (august, septembrie si octombrie) au fost generate un numar de 5369 parole pentru 
activarea conturilor in aplicatia www. Ghiseul.ro.


Deasemenea, ca urmare a celor trei luni de campanie am ajuns la un numar de 27 de utilizatori din afara tarii care au 
efectuat plati prin Ghiseul.ro.


Pentru a fi inscrisi automat in concursul pentru castigarea premiilor oferite de Visa Europe si Banca Transilvania trebuie 
doar sa va activati contul pe Ghiseul.ro in perioada de desfasurarea a campaniei.


Premiile ramase pentru urmatoarea perioada a campaniei, constand in 2 Smartphone Galaxy S4 mini si marele premiu – 1 tableta Samsung XE500T1C AO1ROZ2760 vor fi acordate prin tragere la sorti conform Regulamentului de participare disponibil in mod gratuit 
pe www.ditl3.ro.


Al 4-lea castigator

Ca urmare a tragerii la sorti din data de 06.12.2013 a fost desemnat cel de-al patrulea castigator al campaniei “Activeaza-ti contul pe Ghiseul.ro si ai numai de castigat”.


Premiul lunii noiembrie constand intr-un Smartphone Galaxy S4 mini a fost castigat de Domnul Frunza Bogdan Alexandru si a fost oferit cu sprijinul sustinatorilor campaniei, respectiv Visa Europe si Banca Transilvania.


Campania de promovare a platii impozitelor si taxelor aferente bugetului local direct pe internet a inceput la data de 01.08.2013 si  va continua pana la finele anului 2013.


In cele patru luni scurse de la inceputul campaniei au fost generate un numar de 7605  parole pentru activarea conturilor in aplicatia www. Ghiseul.ro.


Deasemenea, in perioada campaniei, au fost efectuate prin Ghiseul.ro 48 de plati din afara tarii.


Pentru a fi inscrisi automat in concursul pentru castigarea premiilor oferite de Visa Europe si Banca Transilvania trebuie doar sa va activati contul pe Ghiseul.ro in perioada de desfasurarea a campaniei.


Premiul lunar ramas pentru urmatoarea perioada a campaniei, constand in 1 Smartphone Galaxy S4 mini si marele premiu – 1 tableta Samsung XE500T1C – AO1ROZ2760 vor fi acordate prin tragere la sorti conform Regulamentului de participare disponibil in mod gratuit pe www.ditl3.ro.


Incepe o noua campanie Ghiseul.ro


DIRECTIA GENERALA IMPOZITE SI TAXE LOCALE DEMAREAZA O NOUA CAMPANIA DE PROMOVARE PENTRU GHISEUL.RO


Primăria Sectorului 3, prin Direcția Generala Impozite și Taxe Locale, cu sprijinul Visa Europe şi Banca Transilvania, derulează în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2014 a doua ediţie a campaniei de promovare a plății taxelor și impozitelor locale cu cardul bancar direct pe internet prin intermediul site-ului  www.ghiseul.ro.


Noua campanie, derulată sub sloganul “Plătește-ți taxele și impozitele pe ghiseul.ro și ai numai de câștigat!”, reprezintă continuarea inițiativei din perioada 1 august – 31 decembrie 2013,  prin care contribuabilii din Sectorul 3 au fost îndemnaţi să-şi activeze datele de acces (utilizator şi parolă) pentru plăţile cu cardul pe ghiseul.ro.


Mesajul Primarului Sectorului 3, Domnul Robert Sorin Negoiță legat de acest subiect a fost următorul: „Mă bucură faptul că prima ediție a campaniei promoţionale de promovare a plății taxelor și impozitelor locale cu cardul pe www.ghiseul.ro a avut succes și sper ca cea de-a doua ediție să aibă același rezultat. Am demarat acest proiect de promovare a plăților online prin www.ghiseul.ro pentru ca oamenii să nu mai stea la coadă să plătească taxele și impozitele mai ales în perioada în care beneficiază de reducere", 


Plata cu cardul direct pe internet prin ghiseul.ro conferă utilizatorilor numeroase avantaje cum ar fi: • Confort, rapiditate si independenţă geografică si temporală 

 • Siguranţa asigurată de un site securizat la înalte standarde privind tranzacţiile cu cardul pe internet

 • Posibilitatea plaţii impozitelor şi taxelor locale pentru toate proprietaţile deţinute pe teritoriul Romaniei, cu condiţia înrolării în sistem a unităţii administrativ teritoriale pe raza căreia se situează proprietatea

 • Nu se percepe comision 


În cadrul noii campanii, contribuabilii care îşi plătesc taxele și impozitele locale cu cardul prin www.ghiseul.ro în perioada 1 ianuarie - 31 martie 2014  sunt înscrişi automat în tragerea la sorți pentru castigarea  a 45 carduri x 500 de lei fiecare. 


Regulamentul de participare al campanie este disponibil în mod gratuit pe www.ditl3.ro. 


O componentă importantă a noii campanii o reprezintă locaţiile special amenajate în centre comerciale, care vor funcţiona similar cu ghişeele DGITL. Astfel, contribuabilii din Sectorul 3 vor putea merge cu actul de identitate la locaţiile speciale pentru a obține datele de acces pentru plata online cu cardul prin platforma ghiseul.ro şi/sau pentru a-şi plăti direct taxele cu cardul. Persoane atent instruite, inclusiv inspectori ai Primăriei, vor asista contribuabilii care vin la standurile deschise zilnic, între orele 10:00 şi 22:00, în București Mall, Auchan Titan și Auchan Vitan. 


Pe lângă aceste locaţii, contribuabilii se pot prezenta cu actul de identitate pentru a-şi ridica datele de acces pe ghiseul.ro şi la sediile DITL Sector 3 din Str. Lucreţiu Pătrăşcanu Nr. 3-5, Str. Sfânta Vineri Nr. 32, respectiv Câmpia Libertăţii Nr. 36. Castigatorul campaniei

Marele castigator al campaniei “Activeaza-ti contul pe Ghiseul.ro si ai numai de castigat” a fost  desemnat!


Ca urmare a tragerii la sorti din data de 10.01.2014, a fost desemnat ultimul castigator al premiului lunar oferit  in cadrul campaniei “Activeaza-ti contul pe Ghiseul.ro si ai numai de castigat”.


Premiul lunii decembrie constand intr-un Smartphone Galaxy S4 mini a fost castigat de Doamna MOTOC FLORENTINA si a fost oferit cu sprijinul sustinatorilor campaniei, respectiv Visa Europe si Banca Transilvania.


Conform Regulamentului de desfasurare a campaniei mai sus mentionate, tot in data de 10.01.2014 s-a efectuat extragerea pentru desemnarea castigatorului marelui premiu constand intr-o  tableta Samsung XE500T1C – AO1ROZ2760.


 Marele premiu  a fost castigat de Domnul IORDACHE CONSTANTIN-ROBERT.


Campania de promovare a platii impozitelor si taxelor aferente bugetului local direct pe internet s-a desfasurat in perioada 01.08.2013 – 31.12.2013 si putem afirma ca a constituit un real succes, scopul principal fiind atins si chiar depasit. Cateva din rezultatele acestei campanii pot fi sintetizate astfel: • in cele cinci luni de desfasurare a campaniei au fost generate un numar de 9.500 de parole pentru activarea conturilor in aplicatia www. Ghiseul.ro, ajungand in total la 15.000 de parole generate;

 • 3.200 de persoane si-au activat contul de utilizator;

 • pana in luna dcembrie, au fost efectuate prin Ghiseul.ro un numar de 44 de plati din afara tarii;

 • de la începutul anului 2012 si pana in prezent peste 15.000 de persoane (aproximativ 50% din ghiseul.ro la nivel național) si-au ridicat datele de acces pentru platforma online, dintre care 7.548 au efectuat operatiuni pe ghiseul.ro. 

 • numarul platilor realizate pentru Sectorul 3, prin ghiseul.ro, a crescut de peste 5 ori, de la 781, in 2012, la 4.113, in 2013.


Avand in vedere succesul acestei campanii, Primaria Sector 3 prin Directia Generala Impozite si Taxe Locale va continua demersul de promovare a acestei modalitati de plata prin demararea unei noi campanii sub sloganul “Plătește-ți taxele și impozitele pe ghiseul.ro și ai numai de câștigat!” desfasurata in perioada 01.01.2014 – 31.03.2014.


 


Castigatorii din ianuarie

Ca urmare a celor doua extrageri din luna ianuarie au fost desemnati primii 13 castigatori ai campaniei derulate de Primăria Sectorului 3, prin Direcția Generala Impozite și Taxe Locale, cu sprijinul Visa Europe şi Banca Transilvania. Acestia sunt: • Tanase Alexandru Catalin

 • Sahanagiu Carmen Virginica

 • Barhala Florin

 • Stefan Victoria Paraschiva

 • Preda Ion

 • Badea Elena

 • Szekely Eugen-Adrian

 • Tache Ion

 • Birleanu Oana Mihaela

 • Ivanciu Cristian Marius

 • Nicolau Laurentiu

 • Alexandru Ioana Constanta

 • Precu Roxana


Campania derulată sub sloganul “Plătește-ți taxele și impozitele pe ghiseul.ro și ai numai de câștigat!” se desfasoara in perioada1 ianuarie – 31 martie 2014  si  reprezintă continuarea inițiativei   prin care contribuabilii din Sectorul 3 au fost îndemnaţi să-şi activeze datele de acces (utilizator şi parolă) pentru plăţile cu cardul pe ghiseul.ro.


În cadrul acestei campanii, contribuabilii care îşi plătesc taxele și impozitele locale cu cardul prin www.ghiseul.ro în perioada 1 ianuarie - 31 martie 2014  sunt înscrişi automat în tragerea la sorți pentru castigarea a 45 carduri x 500 de lei fiecare.


Regulamentul de participare al campanie este disponibil în mod gratuit pe www.dgitl3.ro.


O componentă importantă a noii campanii o reprezintă locaţiile special amenajate în centre comerciale, care vor funcţiona similar cu ghişeele DGITL. Astfel, contribuabilii din Sectorul 3 vor putea merge cu actul de identitate la locaţiile speciale pentru a obține datele de acces pentru plata online cu cardul prin platforma ghiseul.ro şi/sau pentru a-şi plăti direct taxele cu cardul. Persoane atent instruite, inclusiv inspectori ai Primăriei, vor asista contribuabilii care vin la standurile deschise zilnic, între orele 10:00 şi 22:00, în București Mall, Auchan Titan și Auchan Vitan.


Pe lângă aceste locaţii, contribuabilii se pot prezenta cu actul de identitate pentru a-şi ridica datele de acces pe ghiseul.ro şi la sediile DITL Sector 3 din Str. Lucreţiu Pătrăşcanu Nr. 3-5, Str. Sfânta Vineri Nr. 32, respectiv Câmpia Libertăţii Nr. 36. 


Castigatorii din februarie

CASTIGATORII  LUNII FEBRUARIE AI CAMPANIEI „PLATESTE-TI TAXELE SI IMPOZITELE PE GHISEUL.RO SI AI NUMAI DE CASTIGAT”


In urma extragerilor pentru luna februarie au fost desemnati urmatorii castigatori ai campaniei derulate de Primăria Sectorului 3, prin Direcția Generala Impozite și Taxe Locale, cu sprijinul Visa Europe şi Banca Transilvania :


-          Truica Vlad Florin


-          Marin Nelu-Cristian


-          Caloian Carmen Simona


-          Nicolae Adrian


-          Filipoiu Valentin


-          Andras Gabriela-Alexandra


-          Ionescu Claudiu-Andrei


-          Busca-Stoica Deliana-Carmen


-          Papacocea Marius Toma


-          Popa Antonia Celesta


-          Baran Ruxandra


-          Ungureanu Constantin


-          Badarau Raluca-Mihaela


-          Hamuraru Alexandru.


Campania derulată sub sloganul “Plătește-ți taxele și impozitele pe ghiseul.ro și ai numai de câștigat!” s-a desfasurat in perioada1 ianuarie – 31 martie 2014  si  a reprezentat continuarea inițiativei   prin care contribuabilii din Sectorul 3 au fost îndemnaţi să-şi activeze datele de acces (utilizator şi parolă) pentru plăţile cu cardul pe ghiseul.ro.


În cadrul acestei campanii, contribuabilii care si-au plătit taxele și impozitele locale cu cardul prin www.ghiseul.ro în perioada 1 ianuarie - 31 martie 2014 au fost înscrişi automat în tragerea la sorți pentru castigarea a 45 carduri x 500 de lei fiecare.


Impozitarea cladirilor monumente istorice

Directia Generala Impozite si Taxe Locale Sector 3 a demarat actiunea anuala de inventariere a cladirilor declarate monument istoric.


In conformitate cu prevederile Legii 571/2003 – art 250, alin.1, pct 2  nu se datoreaza impozit, prin efectul legii, pentru cladirile care, potrivit legii, sunt clasate ca monumente istorice, de arhitectura sau arheologice, muzee ori case memoriale, indiferent de titularul dreptului de proprietate sau de administrare, cu exceptia încaperilor care sunt folosite pentru activitati economice.


Prin sintagma «încaperi care sunt folosite pentru activitati economice»,  se întelege spatiile utilizate pentru realizarea oricaror activitati de productie, comert sau prestari de servicii, astfel cum sunt definite în Legea nr.  287/2009 privind Codul civil, republicata, altele decât destinatiile specifice categoriilor de cladiri care nu sunt supuse impozitului pe cladiri. La stabilirea impozitului pe cladiri si a taxei pe cladiri se ia în considerare si orice fel de contract încheiat în urma caruia se obtine un venit.


Obiectivul principal al actiunii este ca, pe parcursul anului 2014, sa se identifice cladirile declarate monument istoric pentru care au fost incheiate contracte de inchiriere. Impozitul datorat pentru aceste cladiri va fi calculat incepand cu data incheierii respectivului contract de inchiriere.


Castigatorii din martie

ULTIMII CASTIGATORI  AI CAMPANIEI „PLATESTE-TI TAXELE SI IMPOZITELE PE GHISEUL.RO SI AI NUMAI DE CASTIGAT” AU FOST DESEMNATI


Ultimii castigatori ai campaniei derulate de Primăria Sectorului 3, prin Directia Generala Impozite și Taxe Locale, cu sprijinul Visa Europe si Banca Transilvania sunt:


-       Barbalatescu Florin


-       Nicolescu Mihnea Ioan


-       Ceobanu Angelica


-       Bubulac (Popescu) Veronica


-       Iurascu Ionel


-       Ungureanu Aurel


-       Camentu Valentin Stefanita


-       Palcau Liliana


-       Tomescu Stefania Ruxandra


-       Stefanca Ioana Paula


-       Ghinea Alexandra


-       Bunda Cornel


-       Mihai Titianu


-       Anghel  Alexandra Cristina


-       Bente Irina Bianca


-       Nicolau Irina Luiza


-       Dinca Mihaela


-       Dragomir Andra Catalina


Campania derulata sub sloganul “Plăteste-ti taxele si impozitele pe ghiseul.ro si ai numai de castigat!” s-a desfasurat in perioada 1 ianuarie – 31 martie 2014  si  a reprezentat continuarea initiativei  prin care contribuabilii din Sectorul 3 au fost indemnati sa-si activeze datele de acces (utilizator si parola) pentru platile cu cardul pe ghiseul.ro.


In cadrul acestei campanii, contribuabilii care si-au platit taxele si impozitele locale cu cardul prin www.ghiseul.ro in perioada 1 ianuarie - 31 martie 2014 au fost inscrisi automat in tragerea la sorti pentru castigarea a 45 carduri x 500 de lei fiecare.


Final de campanie

In perioada 1 august 2013 – 31 martie 2014 Primaria Sector 3 prin Directia Generala Impozite si Taxe Locale, in colaborare cu Visa Europe si Banca Transilvania a desfasurat o ampla campanie de informare si  promovare a platilor online a taxelor si impozitelor locale, cu cardul pe site-ul www.ghiseul.ro.


Campaniei s-a desfasurat in 2 etape si anume:


- 1 august – 31 decembrie 2013 sub sloganul “ Activeaza-ti contul pe ghiseul.ro si ai numai de castigat” in urma careia au fost oferite, prin tragere la sorti 5 premii lunare constand in cate un telefon mobil marca Smartphone Galaxy S4 mini, iar la finalul campaniei marele premiu  – 1 tableta Samsung XE500T1C – AO1ROZ2760;


- 1 ianuarie 2014 – 31 martie 2014 sub sloganul “ Plateste-ti taxele si impozitele pe ghiseul.ro si ai numai de castigat” in urma careia au fost oferite prin tragere la sorti 45 de carduri  in valoare de 500 lei fiecare.


In urma defasurarii primei etape a campaniei rezultatele se pot rezuma astfel:


- 9.500 de contribuabili ai sectorului 3 si-au ridicat datele de acces pentru www.ghiseul.ro;


- 3.345 de conturi au fost activate prin schimbarea parolei intiale.


Pentru a doua etapa a campaniei rezultatele obtinute se rezuma astfel:


- 11.000 de contribuabili si-au ridicat datele de acces pentru www. ghiseul.ro


- 7.735 de conturi au fost activate prin schimbarea parolei initiale.


De la inrolarea in luna februarie 2012 in Sistemul National Electronic de Plata Online cu cardul bancar, www.ghiseul.ro, care permite plata electronica a impozitelor si taxelor aferente bugetului local sector 3 direct pe internet si pana in prezent, progresele inregistrate sunt: • peste 28.000 utilizatori din sectorul 3 s-au inrolat pe www.ghiseul.ro (20.500 au fost inrolati in perioada campaniei)

 • peste 15.635 de conturi activate prin schimbarea parolei initiale (70% au fost activate in perioada campaniei)

 • 10.200 persoane au efectuat plati pe ghiseul.ro in perioada 2012 – 2014 (57% au realizat plati in perioada campaniei)


Evolutia Sectorului 3 pe ghiseul.ro din punct de vedere al platilor este elocventa pentru succesul acestei campanii deoarece s-a inregistrat o crestere substantiala a valorii platilor din anul 2012 cand valoarea s-a ridicat la 156.864 lei, in anul 2013 s-a atins valoarea de 927.076 lei, iar pentru anul 2014 (pana in prezent) s-au incasat peste 2.497.448 lei. Exprimat in procente, in sectorul 3, in anul 2013, platile online au reprezentat 0,4% iar in 2014 au ajuns la 4%.


Campania de promovare a sistemului de plata online cu cardul bancar www.ghiseul.ro continua ……. 


Inventariere terenuri agricole intravilane

Directia Generala Impozite si Taxe Locale Sector 3 va demara o actiune de inventariere si verificare a terenurilor agricole intravilane
de pe raza sectorului.


Scopul acestei inventarieri este de a determina situatia reala a folosintei acestor terenuri – respectiv daca aceastea sunt folosite in scopuri agricole sau nu.


Modalitatea de calcul a impozitului pe teren este prevazuta in art. 258 din Legea 571/2003 - Cod fiscal, 
modificata si completata. 


Pentru calculul impozitului aferent terenurilor situate in intravilanul localitatilor, atat in cazul persoanelor fizice, 
cat si in cazul persoanelor juridice, sunt necesare urmatoarele date: • rangul localitatii unde se afla situat terenul;

 • zona in cadrul localitatii;

 • categoria de folosinta;

 • suprafata terenului;

 • in cazul terenului incadrat la categoria de folosinta” terenuri cu constructii”, suprafata construita la sol a cladirilor;

 • majorarea stabilita in conditiile art. 287 din Codul Fiscal pentru impozitul pe teren


In cazul in care se constata ca, un teren nu este folosit in scopuri agricole acesta va fi impozitat ca teren aflat in 
categoria “terenuri cu constructii”, de la data de la care nu se mai poate face dovada ca a fost utilizat ca teren agricol.


Inregistrarea în registrul agricol a datelor privind cladirile si terenurile, a titularului dreptului de proprietate asupra acestora, 
precum si schimbarea categoriei de folosinta se pot face numai pe baza de documente, 
anexate la declaratia facuta sub semnatura proprie a capului de gospodărie sau, în lipsa acestuia, a unui membru 
major al gospodariei, potrivit normelor prevazute la art. 293, sub sanctiunea nulitatii.


30 septembrie – al doilea termen de plata a impozitelor si taxelor locale

Potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 – Codul fiscal termenele de plata pentru datoriile la bugetul local sunt urmatoarele:


- 31 martie 2014;


- 30 septembrie 2014.


In cazul neachitarii datoriilor aferente semestrului II, la data scadenta, respectiv 30 septembrie, vor fi calculate majorari de intarziere de 2% din cuantumul obligatiilor fiscale principale neachitate in termen, calculate pentru fiecare luna sau fractiune de luna, incepand cu ziua imediat urmatoare termenului de scadenta si pana la data stingerii sumei datorate inclusiv.


Impozitele anuale mai mici de 50 de lei TREBUIE ACHITATE INTEGRAL pana la data de 31 martie. Dupa aceasta data se calculeaza majorari de intarziere.


In cazul contribuabililor care nu achita datoriile catre bugetul local la termenele prevazute de lege, se va incepe actiunea de executare silita in conditiile prevazute de Codul de Procedura Fiscala. Aceasta actiune are in vedere recuperarea impozitelor si taxelor locale neachitate la termenele de plata, precum si a amenzilor neachitate de catre persoanele fizice si juridice.


Pentru executarea silita vor fi parcurse urmatoarele etape: 1. Comunicarea somatiei si titlului executoriu insotite de o instiintare referitoare la totalitatea datoriilor pe care acestia le au catre bugetul local sector 3.

 2. In cazul in care dupa aceasta etapa sumele restante nu vor fi achitate, se va proceda la instituirea de popriri asupra disponibilitatilor banesti ale debitorilor (de natura salariala, pensii, chirii etc) precum si poprirea conturilor bancare.

 3. Daca dupa aceasta etapa nu se vor incasa sumele restante, se va proceda la sechestarea bunurilor imobile si mobile detinute de catre acestia, bunuri ce vor fi valorificate ulterior prin vanzare prin licitatie publica.


Pentru achitarea obligatiilor la bugetul local puteti folosi sistemul on-line de plata www.ghiseul.ro operat de Centrul National pentru Managementul Societatii Informationale.


Persoanele fizice pot achita toate obligatile fiscale datorate bugetului local si prin site-ul www.ghiseul.ro dupa obtinerea credentialului (nume utilizator si parola). Emiterea credentialului se efectueaza pe loc, dupa completarea unei cereri de alocare, insotita de copia cartii de identitate a solicitantului, respectiv dupa crearea rolului unic nominal* (in cazul in care acesta nu exista, ci este un rol comun cu alte persoane). Credentialul pentru plata prin cardul bancar, pe site-ul www.ghiseul.ro, se inmaneaza personal la oricare din sediile noastre.


O noua campanie de promovare Ghiseul.ro

DIRECTIA GENERALA IMPOZITE SI TAXE LOCALE DEMAREAZA O NOUA CAMPANIE DE PROMOVARE PENTRU GHISEUL.RO


Primaria Sector 3, prin Directia Generala Impozite si Taxe Locale Sector 3, a demarat cea de a treia campanie de promovare a platilor on-line, cu cardul bancar, prin intermediul site-ului www.ghiseul.ro, care permite plata electronica a impozitelor si taxelor aferente bugetului local sector 3 direct pe internet.


Campania de promovare a acestei modalitati de plata se va desfasura in perioada 15.10.2014 – 31.12.2014 si este sustinuta de Visa Europe si Banca Transilvania.


Persoanele care isi activeaza contul pe www.ghiseul.ro in perioada de desfasurarea a campaniei vor fi inscrise automat in concurs pentru castigarea premiului constand intr-un voucher de calatorie in valoare de 700 de euro.


Pentru a activa contul pe www.ghiseul.ro este necesar sa intrati in posesia datelor de acces (user si parola) pe care le puteti obtine pe loc, prezentandu-va, cu actul de identitate la sediile Directiei Generale Impozite si Taxe Locale Sector 3 situate in Str. Sfanta Vineri nr. 32 si Str. Lucretiu Patrascanu nr. 3-5.


Premiul va fi acordat prin tragere la sorti conform regulamentului de participare disponibil in mod gratuit pe www.ditl3.ro.


Plata cu cardul direct pe internet prin ghiseul.ro confera utilizatorilor numeroase avantaje cum ar fi: • Confort, rapiditate si independenta geografica si temporala

 • Siguranta asigurata de un site securizat la inalte standarde privind tranzactiile cu cardul pe internet

 • Posibilitatea platii impozitelor si taxelor locale pentru toate proprietatile detinute pe teritoriul Romaniei, cu conditia inrolarii in sistem a unitatii administrativ teritoriale pe raza careia se situeaza proprietatea

 • Nu se percepe comision


Cele doua campanii anterioare s-au concretizat prin urmatoarele rezultate:


- peste 31.500 credentiale eliberate;


- peste 16.800 credentiale activate;


- peste 11.000 plati electronice efectuate;


- peste 2.800.000 lei incasati in anul 2014 prin aceasta modalitate de plata.


Informatii utile pentru contribuabili

Potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 – Codul fiscal, termenele de plata pentru datoriile la bugetul local sunt urmatoarele:


- 31 martie 2015;
- 30 septembrie 2015.


Persoanele fizice care achita integral taxele si impozitele datorate pana la data de 31 martie 2015, beneficiaza de o bonificatie de 10% din cuantumul acestora.


Contribuabilii sectorului 3 pot achita datoriile catre bugetul local in urmatoarele locatii:


-          Str. Sfanta Vineri nr. 32
-          Str. Lucretiu Patrascanu nr. 3-5
-          Casieria amenajata in incinta Liceului Tehnologic Nicolae Teclu (intrarea din strada Gheorghe Petrascu)
-          Oficiile Postale de pe raza sectorului 3
-          Agentiile CEC BANK de pe raza sectorului 3


Persoanele fizice pot achita toate obligatile fiscale datorate bugetului local si prin site-ul www.ghiseul.ro (operat de Centrul National pentru Managementul Societatii Informationale) dupa obtinerea credentialului (nume utilizator si parola). Emiterea credentialului se efectueaza pe loc, dupa completarea unei cereri de alocare, insotita de copia cartii de identitate a solicitantului, respectiv dupa crearea rolului unic nominal (in cazul in care acesta nu exista, ci este un rol comun cu alte persoane). Credentialul pentru plata prin cardul bancar, pe site-ul www.ghiseul.ro, se inmaneaza personal la oricare din sediile noastre.


In cazul neachitarii datoriilor aferente semestrului I, la data scadenta, respectiv 31 martie 2015, vor fi calculate majorari de intarziere de 2% din cuantumul obligatiilor fiscale principale neachitate in termen, calculate pentru fiecare luna sau fractiune de luna, incepand cu ziua imediat urmatoare termenului de scadenta si pana la data stingerii sumei datorate inclusiv.


Impozitele anuale mai mici de 50 de lei TREBUIE ACHITATE INTEGRAL pana la data de 31 martie 2015. Dupa aceasta data se calculeaza majorari de intarziere.


In cazul contribuabililor care nu achita datoriile catre bugetul local la termenele prevazute de lege, se va incepe actiunea de executare silita in conditiile prevazute de Codul de Procedura Fiscala. Aceasta actiune are in vedere recuperarea impozitelor si taxelor locale neachitate la termenele de plata, precum si a amenzilor neachitate de catre persoanele fizice si juridice.


Pentru executarea silita vor fi parcurse urmatoarele etape: 1. Comunicarea somatiei si titlului executoriu insotite de o instiintare referitoare la totalitatea datoriilor pe care acestia le au catre bugetul local sector 3.

 2. In cazul in care dupa aceasta etapa sumele restante nu vor fi achitate, se va proceda la instituirea de popriri asupra disponibilitatilor banesti ale debitorilor (de natura salariala, pensii, chirii etc) precum si poprirea conturilor bancare.

 3. Daca dupa aceasta etapa nu se vor incasa sumele restante, se va proceda la sechestarea bunurilor imobile si mobile detinute de catre acestia, bunuri ce vor fi valorificate ulterior prin vanzare prin licitatie publica.


O noua campanie Ghiseul.ro

Pentru a veni in sprijinul cetatenilor, Primaria Sector 3, prin Directia Impozite si Taxe Locale Sector 3 sustine inrolarea in Sistemul National Electronic de Plata Online cu cardul bancar, www.ghiseul.ro, care permite plata electronica a impozitelor si taxelor aferente bugetului local sector 3 direct pe internet.


Plata cu cardul direct pe internet prin ghiseul.ro confera utilizatorilor numeroase avantaje cum ar fi: • Confort, rapiditate si independenta geografica si temporala

 • Siguranta asigurata de un site securizat la inalte standarde privind tranzactiile cu cardul pe internet

 • Posibilitatea platii impozitelor si taxelor locale pentru toate proprietatile detinute pe teritoriul Romaniei, cu conditia inrolarii in sistem a unitatii administrativ teritoriale pe raza careia se situeaza proprietatea

 • Nu se percepe comision


Cea mai recenta campania de promovare a acestei modalitati de plata intitulata „Plateste-ti taxele si impozitele pe ghiseul.ro si ai numai de castigat” se va desfasura in perioada 01.01.2015 – 31.03.2015 si este sustinuta de Visa Europe si Banca Transilvania.


Persoanele care achita taxele si impozitele locale, cu cardul Visa, pe site-ul www.ghiseul.ro in perioada de desfasurarea a campaniei vor fi inscrise automat in concurs pentru castigarea premiilor constand in 3 tablete Samsung Galaxy Tab 4 T 235 (cate 1 pe luna).


Premiile vor fi acordate prin tragere la sorti conform Regulamentului de participare disponibil in mod gratuit pe www.ditl3.ro.


Primele rezultate ale campaniei Ghiseul.ro

Directia Generala Impozite si Taxe Locale Sector 3, cu sprijinul Primariei Sector 3 si al Visa Europe si Banca Transilvania a desfasurat, incepand din anul 2012 si pana in prezent mai multe campanii de promovare a platilor electronice, cu cardul bancar, pe site-ul www.ghiseul.ro.


Datorita interesului manifestat in mod evident de catre contribuabilii sectorului 3, interes pentru care le multumim, in anul 2014 s-au desfasurat doua campanii de promovare, iar anul 2015 a debutat cu o noua campanie.


Grafic 1


Aceste campanii s-au dovedit a fi un real succes datorita dublarii numarului de platitori care au folosit platforma ghiseul.ro, economisind astfel timp pentru ca, nu au mai efectuat deplasarea la sediile Directiei Impozite si Taxe Locale Sector 3 si evitand formarea eventualelor cozi formate la aceste ghisee.


Grafic 2


Sumele incasate prin ghiseul.ro reprezinta un procent din ce in ce mai mare din totalul sunelor incasate de catre institutia noastra.


Evidentiem inca o data, faptul ca, aceasta metoda de plata, ofera cetatenilor avantaje multiple incepand cu rapiditatea efectuarii platii, independenta geografica si temporala, continuand cu siguranţa asigurată de un site securizat la inalte standarde privind tranzactiile cu cardul pe internet si nu in ultimul rand cu lipsa unui comision la efectuarea platii.


Grafic 3


Castigatorul campaniei "Ghiseul.ro"

Castigatorul premiului constand intr-un voucher de calatorie in valoare de 700 de euro este Domnul DUPAC MARIUS, care si-a activat contul pe www.ghiseul.ro in perioada de desfasurarea a campaniei si a fost inscris automat in concurs pentru castigarea premiului.


Campania de promovare a acestei modalitati de plata s-a desfasurat in perioada 15.10.2014 – 31.12.2014 si a fost sustinuta de Visa Europe si Banca Transilvania.


Plata cu cardul direct pe internet prin ghiseul.ro confera utilizatorilor numeroase avantaje cum ar fi: • Confort, rapiditate si independenta geografica si temporala

 • Siguranta asigurata de un site securizat la inalte standarde privind tranzactiile cu cardul pe internet

 • Posibilitatea platii impozitelor si taxelor locale pentru toate proprietatile detinute pe teritoriul Romaniei, cu conditia inrolarii in sistem a unitatii administrativ teritoriale pe raza careia se situeaza proprietatea

 • Nu se percepe comision 


Reevaluare proprietati persoane juridice

Pentru a veni in sprijinul contribuabililor persoane juridice din sectorul 3 facem o scurta trecere in revista a unor aspecte pe care le consideram importante si utile pentru acestia.


Incepand cu data de 01.01.2015 a intrat in vigoare Ordinul 1082/2014, pentru aprobarea reglementarilor contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate.


Potrivit prevederilor acestui act normativ, la data intrarii in entitate bunurile se evalueaza si se inregistreaza in contabilitate la valoarea de intrare, care se stabileste astfel:


a)     la cost de achizitie – pentru bunurile procurate cu titlu oneros
b)    la cost de productie – pentru bunurile produse in entitate
c)     la valoarea de aport, stabilita in urma evaluarii – pentru bunurile reperezentand aport la capitalul social
d)    la valoarea justa – pentru bunurile obtinute cu titlu gratuit sau constatate plus la inventariere.


In cazurile mentionate la lit.c) si lit. d), valoarea de aport si respectiv valoarea justa se substituie costului de achizitie.


Valoarea justa a activelor se determina, in general, dupa datele de evidenta de pe piata, printr-o evaluare efectuata, de regula, de evaluatori autorizati, potrivit legii.


Art. 99 din actul normativ mai sus mentionat stipuleaza ca … “ entitatile pot proceda la reevaluarea imobilizarilor corporale existente la sfarsitul exercitiului financiar, astfel incat acestea sa fie prezentate in contabilitate la valoarea justa, cu reflectarea rezultatelor acestei reevaluari in situatiile financiare intocmite pentru acel exercitiu.


Amortizarea calculata pentru imobilizarile corporale astfel reevaluate se inregistreaza in contabilitate incepand cu exercitiul financiar urmator celui pentru care s-a efectuat reevaluarea”.


In art. 100 al Ordinului 1082/2014 se mentioneaza ca: “ daca o imobilizare corporala complet amortizata mai poate fi folosita, entitatea poate proceda la reevaluarea acesteia. Cu ocazia reevaluarii imobilizarii corporale, acesteia i se stabilesc o noua valoare si o noua durata de utilizareeconomica, corespunzatoare perioadei estimate a se folosi in continuare”.


Reevaluarea imobilizarilor corporale se face la justa valoare de la data bilantului . Valoarea justa se determina pe baza unor evaluari efectuate, de regula de evaluatori autorizati, potrivit legii.


Elementele dintr-o categorie de imobilizari corporale se reevalueaza simultan pentru a se evita reevaluarea selectiva si raportarea in situatiile financiare anuale a unor valori care sunt o combinatie de costuri si valori calculate la diverse date.


O categorie de imobilizari corporale cuprinde active de aceeasi natura si utilizari similare, aflate in exploatarea unei entitati. Exemple de categorii de imobilizari corporale sunt: terenuri, cladiri, masini si echipamente, nave, aeronave etc.


Reevaluarile trebuie facute cu suficienta regularitate, astfel incat valoarea contabila sa nu difere substantial de cea care ar fi determinata folosind valoarea justa de la data bilantului.


Cota de impozit pe cladiri datorat de persoanele juridice este de 1,5%.


HCGMB nr. 3/2013  pentru stabilirea nivelurilor impozitelor si taxelor locale in Municipiul Bucuresti, incepand cu anul 2013, prevede urmatoarele:


- pentru cladirile care nu au fost reevaluate in ultimii 3 ani anteriori anului fiscal de referinta nivelul impozitului este de 10%;


- pentru cladirile care nu au fost reevaluate in ultimii 5 ani anteriori anului fiscal de referinta nivelul impozitului este de 30%.


Termenul pana la care se poate face reevaluarea imobilizarilor corporale este sfarsitul exercitiului financiar.


Recomadarea noastra pentru persoanele juridice care efectueaza reevaluari ale imobilizarilor corporale este sa realizeze aceste reevaluari pana la sfarsitul primului termen de plata al taxelor si impozitelor locale, respectiv 31 martie pentru a avea o imagine exacta asupra sumelor de plata la bugetul local.


Actele necesare pentru inregistrarea reevaluarii imobilizarilor corporale la Directia Generala Impozite si Taxe Locale Sector 3 sunt: • Declaratie cu noile valori rezultate in urma reevaluarii;  

 • Raport de reevaluare intocmit de specialisti in domeniu;

 • Hotarare Consiliu Administratie referitoare la aprobarea si inregistrarea acestuia in  evidentele contabile la incheierea exercitiului financiar;

 • Dovada reevaluarii intregii grupe de constructii cf. Ordin 1082/2014 ;

 • Balanta lunii in care s-a inregistrat reevaluarea;

 • Copie CUI;

 • Delegatie + copie CI delegat.


Termenul de depunere este de 30 de zile de la data aprobarii rezultatelor din raportul de reevaluare.


Castigatorul lunii ianuarie 2015

Doamna ANTAL ADRIANA a fost desemnata castigatoarea lunii ianuarie, in cadrul campaniei de promovare a site-ului www. Ghiseul.ro, intitulata „Plateste-ti taxele si impozitele pe ghiseul.ro si ai numai de castigat” ce se desfasoara in perioada 01.01.2015 – 31.03.2015.


Premiul oferit consta intr-o tableta Samsung Galaxy Tab 4 T 235 oferit cu sprijinul Visa Europe si Banca Transilvania.


Persoanele care achita taxele si impozitele locale, cu cardul Visa, pe site-ul www.ghiseul.ro in perioada de desfasurarea a campaniei vor fi inscrise automat in concurs pentru castigarea premiilor constand in 3 tablete Samsung Galaxy Tab 4 T 235 (cate 1 pe luna).


Premiile vor fi acordate prin tragere la sorti conform Regulamentului de participare disponibil in mod gratuit pe www.ditl3.ro.


Castigatorul lunii februarie 2015

Domnul NIGG MICHAEL JOSEF a fost desemnat castigatoar al lunii februarie, in cadrul campaniei de promovare a site-ului www. Ghiseul.ro, intitulata „Plateste-ti taxele si impozitele pe ghiseul.ro si ai numai de castigat” ce s-a desfasurat in perioada 01.01.2015 – 31.03.2015.


Premiul consta intr-o tableta Samsung Galaxy Tab 4 T 235 si este oferit cu sprijinul Visa Europe si Banca Transilvania.


Persoanele care au achitat taxele si impozitele locale, cu cardul Visa, pe site-ul www.ghiseul.ro in perioada de desfasurarea a campaniei au fost inscrise automat in concurs pentru castigarea premiilor constand in 3 tablete Samsung Galaxy Tab 4 T 235 (cate 1 pe luna).


Premiile au fost acordate prin tragere la sorti conform Regulamentului de participare disponibil in mod gratuit pe www.ditl3.ro.


Rezultatele primului termen de plata pentru impozite si taxe locale

Directia Generala Impozite si Taxe Locale Sector 3 multumeste tuturor contribuabililor persoane fizice si juridice, care au inteles necesitatea si importanta achitarii impozitelor si taxelor locale la termenele de plata stabilite prin Codul fiscal si Codul de procedura fiscala.


Astfel, atat contribuabilii care au efectuat plati in numerar la casieriile din sediile institutiei, cat si cei care au folosit mijlocele moderne de plata, respectiv platile cu cardul bancar fectuate la punctele special amenajate in Mall Vitan si Auchan Titan, precum si cei care au efectuat plati on-line prin intermediul site-ului www.ghiseul.ro, au contribuit la realizarea obiectivelor propuse in privinta incasarilor pentru primul termen de plata al impozitelor si taxelor locale.


Persoanele fizice care au platit integral impozitele si taxele locale pentru anul 2015, pana la data de 31.03.2015, au beneficiat de o reducere de 10% a acestora.


Deasemenea, dorim sa subliniem faptul ca promovarea site-ului www.ghiseul.ro pentru plata on-line, cu cardul bancar s-a dovedit a fi un succes deoarece in cifre rezultatele arata astfel:


1 Numar Plati


Comparativ cu primul trimestru al anului 2014 cand s-au incasat 2414086,54 lei, in trimestrul 1 al anului 2015, s-a inregistrat o crestere de peste 55%, incasandu-se in total 3756536,5 lei


2 Numar Vizitatori


Numarul platilor a crescut de la 553 in anul 2012 (anul inrolarii in Sistemul National Electronic de Plata Online cu cardul bancar- www.ghiseul.ro) la 10020 in anul 2014, si a ajuns la 15822 in primul trimestru al anului 2015.


3 Sume Achitate


Numarul vizitatorilor a crescut de la 182546 in primele 3 luni ale anului 2014 la 298032 in 2015.


Nu in ultimul rand, dorim sa va asiguram de preocuparea constanta a conducerii Directiei Generale Impozite si Taxe Locale pentru imbunatatirea permanenta a serviciilor oferite contribuabililor, atat din punct de vedere al operatiunilor privind incasarea impozitelor si taxelor locale, cat si a celorlalte aspecte legate de activitatea institutiei (eliberarea certificatelor de atestare fiscala, declararea bunurilor mobile si imobile, scoaterea din evidenta a acestora etc).


Asteptam sugestiile dumneavoastra pe adresa de e-mail relatii@ditl3.ro


Castigatoarea lunii Martie 2015

Doamna GEORGESCU ANDREEA IVONA este ultima castigatoare a campaniei de promovare a site-ului www. Ghiseul.ro, intitulata „Plateste-ti taxele si impozitele pe ghiseul.ro si ai numai de castigat” ce s-a desfasurat in perioada 01.01.2015 – 31.03.2015.


Premiul, pentru luna martie, constand intr-o tableta Samsung Galaxy Tab 4 T 235 este oferit cu sprijinul Visa Europe si Banca Transilvania.


Persoanele care au achitat taxele si impozitele locale, cu cardul Visa, pe site-ul www.ghiseul.ro in perioada de desfasurarea a campaniei au fost inscrise automat in concurs pentru castigarea premiilor constand in 3 tablete Samsung Galaxy Tab 4 T 235 (cate 1 pe luna).


Premiile au fost acordate prin tragere la sorti conform Regulamentului de participare disponibil in mod gratuit pe www.ditl3.ro.


Modalitati de plata a impozitelor si taxelor locale pentru contribuabilii sectorului 3

Potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, termenele de plata pentru datoriile la bugetul local sunt urmatoarele: • 31 martie 2016;

 • 30 septembrie 2016.


Persoanele fizice care achita integral taxele si impozitele datorate pana la data de 31 martie 2016, beneficiaza de o bonificatie de 10% din cuantumul acestora.


Contribuabilii sectorului 3 pot achita datoriile catre bugetul local in urmatoarele locatii: • Str. Sfanta Vineri nr. 32

 • Str. Cimpia Libertatii nr. 36 (sediul a fost redeschis incepand cu 04.01.2016)

 • Str. Lucretiu Patrascanu nr. 3-5


Persoanele fizice pot achita toate obligatile fiscale datorate bugetului local si prin site-ul www.ghiseul.ro (operat de Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei) dupa obtinerea credentialului (nume utilizator si parola). Emiterea credentialului se efectueaza pe loc, dupa completarea unei cereri de alocare, insotita de copia cartii de identitate a solicitantului, respectiv dupa crearea rolului unic nominal (in cazul in care acesta nu exista, ci este un rol comun cu alte persoane). Credentialul pentru plata prin cardul bancar, pe site-ul www.ghiseul.ro, se inmaneaza personal la oricare din sediile noastre.


Incepand cu data de 25.01.2016 si persoanele juridice beneficiaza de facilitatea vizualizarii on-line a obligatiilor de plata, precum si de plata on-line a datoriilor catre bugetul local, dupa obtinerea user-ului si parolei de la sediul situat in Str. Sfanta Vineri nr. 32 – Serviciul Constatare Impunere Persoane Juridice.


In cazul neachitarii datoriilor aferente semestrului I, la data scadenta, respectiv 31 martie 2016, vor fi calculate majorari de intarziere de 1% din cuantumul obligatiilor fiscale principale neachitate in termen, calculate pentru fiecare luna sau fractiune de luna, incepand cu ziua imediat urmatoare termenului de scadenta si pana la data stingerii sumei datorate inclusiv.


Impozitele anuale mai mici de 50 de lei TREBUIE ACHITATE INTEGRAL pana la data de 31 martie 2016. Dupa aceasta data se calculeaza majorari de intarziere.


Ghiseul.ro pentru persoane juridice

Primaria Sector 3, prin Directia Impozite si Taxe Locale Sector 3, are placerea de a va aduce la cunostinta, ca o ultima noutate in domeniu, faptul ca, incepand cu data de 25.01.2016 persoanele juridice care au obligatii de plata la bugetul local al sectorului 3, beneficiaza de urmatoarele facilitati: • vizualizarea obligatiilor de plata on-line;

 • plata on-line a obligatiilor catre bugetul local.


Inrolarea in Sistemul National Electronic de Plata Online cu cardul bancar, www.ghiseul.ro, permite plata electronica a impozitelor si taxelor aferente bugetului local sector 3 direct pe internet.


Plata cu cardul direct pe internet prin ghiseul.ro confera utilizatorilor numeroase avantaje cum ar fi: • Confort, rapiditate si independenta geografica si temporala

 • Siguranta asigurata de un site securizat la inalte standarde privind tranzactiile cu cardul pe internet

 • Posibilitatea platii impozitelor si taxelor locale pentru toate proprietatile detinute pe teritoriul Romaniei, cu conditia inrolarii in sistem a unitatii administrativ teritoriale pe raza careia se situeaza proprietatea

 • Nu se percepe comision


Pentru a activa contul pe www.ghiseul.ro este necesar sa intrati in posesia datelor de acces (user si parola) pe care le puteti obtine pe loc, prezentandu-va in Str. Sfanta Vineri nr. 32 – Serviciul Constatare Impunere Persoane Juridice.


Actele necesare pentru obtinerea user-ului si parolei pentru personele juridice sunt: • Cerere semnata si stampilata – (cererea poate fi obtinuta de la sediul mai sus mentionat sau poate fi descarcata de AICI)

 • Delegatie

 • Copie act identitate delegat

 • CUI societate comerciala.


Declaratii impozit pe cladiri 2016

Incepand cu anul 2016, impozitul pe cladiri va fi determinat in functie de destinatia cladirii : rezidentiala, mixta si nerezidentiala. Calculul impozitului va fi realizat astfel:


a) pentru cladirile rezidentiale proprietatea persoanelor fizice (cladiri folosite doar pentru locuit si unde nu se afla niciun sediu sau punct de lucru al unei societati, sediu sau punct de lucru al unei persoane fizice autorizate, cabinete medicale individuale, etc… ) si cladirile-anexa, impozitul se va calcula prin aplicarea unei cote de 0,1% asupra valorii impozabile a cladirii, cota stabilita prin hotarare a Consiliul General al Municipiului Bucuresti.


Valoarea impozabila a cladirii se va determina prin inmultirea suprafetei construite desfasurate a acesteia, exprimata in metri patrati, cu valoarea impozabila pe mp corespunzatoare.


Proprietarii acestor cladiri NU au obligatia depunerii unei declaratii .


b) Pentru cladirile nerezidentiale proprietatea persoanelor fizice (cladiri care sunt folosite pentru activitati administrative, comerciale, de agrement, de cult, de cultura, de educatie, financiar-bancare, sociale, sportive, turistice, de sanatate (orice alta activitate diferita de cea de locuit etc.), impozitul se va calcula, incepand cu anul 2016, prin aplicarea unei cote de 0,2%, stabilita prin hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti asupra valorii: • rezultata dintr-un raport de evaluare intocmit de un evaluator autorizat ANEVAR in ultimii 5 ani anteriori anului de referinta;

 • lucrarilor de constructii, in cazul cladirilor noi, construite in ultimii 5 ani anteriori anului de referinta;

 • cladirilor care rezulta din actul prin care se transfera dreptul de proprietate, in cazul cladirilor dobandite in ultimii 5 ani.


Atentie! Daca valoarea cladirii nu poate fi calculata asupra uneia dintre aceste trei valori, cota de impozit va fi de 2% si se va aplica asupra valorii impozabile calculate ca pentru cladiri rezidentiale.


Pentru cladirile nerezidentiale aflate in proprietatea persoanelor fizice, utilizate pentru activitati din domeniul agricol, impozitul pe cladiri se calculeaza prin aplicarea unei cote de 0,4% asupra valorii impozabile a cladirii.


Proprietarii acestor cladiri AU OBLIGATIA depunerii pana la 31.03.2016 a unei declaratii Model 2016 -ITL aprobat prin ordinul comun MFP/MDRAP 4087/2069 din 22 decembrie 2015 publicat în MO nr.972/29.12.2015 insotita de documentele (mai sus mentionate) in care se poate identifica valoarea cladirii. Nedepunerea declaratiei si a documentelor justificative pana la data 31.03.2016 va conduce la un calcul al impozitului pe cladiri cu o cota de 2% aplicata valorii impozabile determinate ca pentru cladirile rezidentiale (impozitul va fi mai mare de peste 10 ori ).


Depunerea peste termen a declaratiei si a documentelor justificative va produce efecte referitor la calculul impozitului incepand cu 01.01.2017, in sensul in care impozitul pe cladiri va fi determinat prin aplicarea cotei de 0.2% asupra valorii rezultata din raportul de evaluare din anul 2017, pentru anul 2016 impozitul determindu-se, asa cum s-a aratat mai sus, prin aplicarea cotei de 2%.


c) Pentru cladirile cu destinatie mixta,(folosite atat in scop nerezidential cat si rezidential), impozitul se va calcula prin insumarea impozitului pentru suprafata folosita in scop rezidential cu cel pentru suprafata in scop nerezidential. In cazul acestor tipuri de cladiri se pot identifica 2 situatii:


I. Cazul in care se cunosc suprafetele afectate celor 2 tipuri de activitati, respectiv, rezidentiala si nerezidentiala. Astfel se pot identifica doua tipuri de cladiri cu destinatie mixta:


1. Cladirile proprietatea persoanelor fizice unde isi are sediul o societate, asociatie, fundatie, o persoana fizica autorizata, cabinet medical etc. dar care nu desfasoara nicio activitate in locatia respectiva, facand dovada inactivitatii sau a desfasurarii activitatii in alte locatii .


Pentru aceste proprietati persoana fizica proprietara ARE OBLIGATIA depunerii unei declaratii Model 2016 -ITL aprobat prin ordinul comun MFP/MDRAP 4087/2069 din 22 decembrie 2015 publicat în MO nr.972/29.12.2015 pana la data de 31.03.2016 precum si a documentelor justificative care sustin afirmatiile de inactivitate sau desfasurarea a activitatii in alte locatii .


In cazul de fata impozitul va fi calculat ca si pentru o cladire rezidentiala aplicandu-se cota de 0.1% asupra valorii impozabile .


Nedepunerea declaratiei pana la 31.03.2016 va conduce la calculul impozitului cu o cota de 2% ( de 20 ori mai mare ) aplicata valorii impozabile pentru intreaga suprafata. Depunerea peste termenul de 31.03.2016 va produce efecte referitor la calculul impozitului incepand cu 01.01.2017.


2. Cladirile proprietatea persoanelor fizice unde isi are sediul o societate, asociatie, fundatie, o persoana fizica autorizata, cabinet medical etc. si unde se desfasoara atat activitate rezidentiala cat si o activitate diferita de cea rezidentiala .


Pentru aceste proprietati persoana fizica proprietara ARE OBLIGATIA depunerii unei declaratii Model 2016 -ITL aprobat prin ordinul comun MFP/MDRAP 4087/2069 din 22 decembrie 2015 publicat în MO nr.972/29.12.2015 pana la data de 31.03.2016.


In situatia de fata cu conditia depunerii si a raportului de evaluare in cazul in care cladirea este dobandita sau construita in mai mult de 5 ani, impozitul va fi calculat prin insumarea impozitelor calculate in functie de suprafetele alocate activitatilor rezidentiale respectiv nerezidentiale prin aplicarea cotelor de 0.1% , respectiv 0.2% .


Nedepunerea declaratiei si a raportului de evaluare pana la 31.03.2016 va conduce la calculul impozitului cu o cota de 2% aplicata valorii impozabile pentru intreaga suprafata. Depunerea peste termenul de 31.03.2016 va produce efecte referitor la calculul impozitului incepand cu 01.01.2017 .


II. cazul in care cele doua tipuri de suprafete nu pot fi evidentiate distinct,


Astfel, impozitul se va datora ca si pentru cladirile: • rezidentiale, daca este inregistrat un domiciliu fiscal si nu se desfasoara nicio activitate economica;

 • nerezidentiale daca este inregistrat un domiciliu fiscal la care se desfasoara activitatea economica, iar cheltuielile cu utilitatile sunt inregistrate in sarcina persoanei care desfasoara activitatea economica.


Prin urmare, obligativitatea depunerii declaratiei Model 2016 -ITL aprobat prin ordinul comun MFP/MDRAP 4087/2069 din 22 decembrie 2015 publicat în MO nr.972/29.12.2015, revine doar persoanelor fizice care detin in proprietate cladiri cu destinatie mixta sau nerezidentiala si nu tuturor proprietarilor de cladiri.


De asemenea, obligativitatea depunerii declaratiilor pana la aceeasi data, revine deopotriva, tuturor persoanelor juridice care detin in proprietate cladiri, indiferent de destinatia acestora.


Castigatorii celei de a cincea campanii de promovare a platilor on-line

Castigatorii celei de a cincea campanii de promovare a platilor on-line, cu cardul bancar, prin intermediul site-ului www.ghiseul.ro, care permite plata electronica a impozitelor si taxelor aferente bugetului local sector 3 direct pe internet au fost desemnati.


Campania de promovare a acestei modalitati de plata s-a desfasurat in perioada ianuarie - martie 2016 si a fost sustinuta de  Banca Transilvania.


Persoanele care si-au activat contul pe www.ghiseul.ro in perioada de desfasurarea a campaniei au fost inscrise automat in concurs pentru castigarea celor 7 premii a cate 500 lei fiecare.


Premiile au fost acordate prin tragere la sorti, iar castigatorii sunt: • LIXANDRU IULIANA               

 • HAGI ZAID TUNCI AI                

 • IONASCU IOANA ADRIANA

 • ISTRATE GABRIELA                    

 • TONE MARIANA                       

 • MARTINA GABRIELA SOFIA 

 • GRIGORE ILIE CATALIN          


Plata cu cardul direct pe internet prin ghiseul.ro confera utilizatorilor numeroase avantaje cum ar fi: • Confort, rapiditate si independenta geografica si temporala

 • Siguranta asigurata de un site securizat la inalte standarde privind tranzactiile cu cardul pe internet

 • Posibilitatea platii impozitelor si taxelor locale pentru toate proprietatile detinute pe teritoriul Romaniei, cu conditia inrolarii in sistem a unitatii administrativ teritoriale pe raza careia se situeaza proprietatea

 • Nu se percepe comision


 


DIRECTIA GENERALA IMPOZITE SI TAXE LOCALE A DEMARAT O NOUA CAMPANIE DE PROMOVARE PENTRU GHISEUL.RO

Directia Generala Impozite si Taxe Locale Sector 3, a demarat cea de a sasea campanie de promovare a platilor on-line, cu cardul bancar, prin intermediul site-ului www.ghiseul.ro, care permite plata electronica a impozitelor si taxelor aferente bugetului local sector 3 direct pe internet.


Campania de promovare a acestei modalitati de plata se desfasoara in perioada ianuarie - martie 2017 si este sustinuta de  Banca Transilvania.


Persoanele care isi achita impozitele si taxele locale pe www.ghiseul.ro in perioada de desfasurarea a campaniei vor fi inscrise automat in concurs pentru castigarea celor 10 premii a cate 500 lei fiecare.


Pentru a activa contul pe www.ghiseul.ro este necesar sa intrati in posesia datelor de acces (user si parola) pe care le puteti obtine on-line accesand platforma www.ghiseul.ro sau prezentandu-va, cu actul de identitate la sediile Directiei Generale Impozite si Taxe Locale Sector 3 situate in Str. Sfanta Vineri nr. 32, Str. Lucretiu Patrascanu nr. 3-5 si Campia Libertatii nr. 36, ori la standurile special amenajate din centrele comerciale Auchan Titan si ParkLake Shopping Center.


Premiile va fi acordate prin tragere la sorti conform regulamentului de participare disponibil in mod gratuit pe www.ditl3.ro.


Plata cu cardul direct pe internet prin ghiseul.ro confera utilizatorilor numeroase avantaje cum ar fi: • Confort, rapiditate si independenta geografica si temporala

 • Siguranta asigurata de un site securizat la inalte standarde privind tranzactiile cu cardul pe internet

 • Posibilitatea platii impozitelor si taxelor locale pentru toate proprietatile detinute pe teritoriul Romaniei, cu conditia inrolarii in sistem a unitatii administrativ teritoriale pe raza careia se situeaza proprietatea

 • Nu se percepe comision 


Castigatorii campaniei ghiseul.ro

Castigatorii celei de a sasea campanii de promovare a platilor on-line, cu cardul bancar, prin intermediul site-ului www.ghiseul.ro, care permite plata electronica a impozitelor si taxelor aferente bugetului local sector 3 direct pe internet au fost desemnati.


Campania de promovare a acestei modalitati de plata s-a desfasurat in perioada ianuarie - martie 2017 si a fost sustinuta de  Banca Transilvania.


Persoanele care si-au activat contul pe www.ghiseul.ro in perioada de desfasurarea a campaniei au fost inscrise automat in concurs pentru castigarea celor 10 premii a cate 500 lei fiecare.


Premiile au fost acordate prin tragere la sorti, iar castigatorii sunt: • LEU ANCA MIHAELA               

 • NEGREA MARIUS CRISTIAN

 • VRABIE LAURA-ELENA

 • GHIMPAU AURICA

 • TOMA CRISTIAN

 • HRISTEA VLAD-DANDU

 • UNGUREANU STELIAN SILVIU

 • BANTIUC VEACESLAV

 • TUDOR MIHAI

 • BUCUR MARIUS-CODRUT


Plata cu cardul direct pe internet prin ghiseul.ro confera utilizatorilor numeroase avantaje cum ar fi: • Confort, rapiditate si independenta geografica si temporala

 • Siguranta asigurata de un site securizat la inalte standarde privind tranzactiile cu cardul pe internet

 • Posibilitatea platii impozitelor si taxelor locale pentru toate proprietatile detinute pe teritoriul Romaniei, cu conditia inrolarii in sistem a unitatii administrativ teritoriale pe raza careia se situeaza proprietatea

 • Nu se percepe comision 


Punctul de Contact Unic Electronic

Incepand cu luna decembrie 2017 Primaria Sector 3 prin Directia Generala Impozite si Taxe Locale pune la dispozitia contribuabililor persoane fizice si juridice detinatori de semnaturi electronice, de pe raza sectorului 3 posibilitatea obtinerii certificatului de atestare fiscala on-line prin platforma PUNCTUL DE CONTACT UNIC ELECTRONIC (PCUe) dezvoltata de Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei - Platforma pentru Integrarea Serviciilor de E-Guvernare in Sistemul Electronic National.


Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei ofera contribuabililor, prin portalul eDirect, posibilitatea obtinerii de autorizatii / avize / calificari / certificari, prin intermediul mijloacelor electronice, fara a fi nevoie sa se deplaseze la ghiseele institutiilor care furnizeaza astfel de documente.


Pagina Principala


De ce să utilizăm PCUe? • Elimina mersul la ghiseu

 • Diminuează durata de obtinere a avizelor/autorizatiilor

 • Asigură transparenta in solutionarea dosarului


Pentru a putea utiliza PCUe este necesar sa va autentificati prin una din urmatoarele variante: • ghiseul.ro – folositi userul si parola pentru aplicatia www.ghiseul.ro daca sunteti deja utilizatori ai acestui portal


Pentru autentificare, persoanele care au cont pe www.ghiseul.ro se pot loga pe http://edirect.e-guvernare.ro cu acesta, fara a mai fi nevoie sa-si creeze un cont nou.Persoanele interesate care nu detin cont pe www.ghiseul.ro trebuie sa parcurga urmatoarele etape: 1. Se acceseaza platforma http://edirect.e-guvernare.ro

 2. Crearea contului - se merge la sectiunea CONT NOU - Cont persoana fizica/juridica - Se completeaza rubricile din sectiune cu datele personale, dupa aceea se alege un nume de utilizator si o parola. Confirmarea crearii contului se primeste pe adresa de e-mail indicata de catre solicitant. Se acceseaza link-ul primit în email-ul de confirmare, contul fiind astfel creat. • Certificat digital calificat valid


Mai multe informatii despre modul de utilizare puteti gasi accesand link-ul urmator: https://edirect.e-guvernare.ro/SitePages/ghiddeutilizare.aspx sectiunea “Ghid de utilizare - cetățeni si persoane juridice”.


Servicii accesibile prin mijloace electronice • Transmiterea dosarului online în orice moment

 • Verificarea stadiului dosarului

 • Reducerea costurilor și timpului necesar în obținerea autorizatiilor/avizelor


Procedurile la care contribuabilii au acces se intituleaza “Eliberarea certificatului de atestare fiscala pentru persoane fizice” si “Eliberarea certificatului de atestare fiscala pentru persoane juridice” si pot fi regasite in Catalogul de Servicii – Servicii nationale – Servicii ale administratiei publice locale -  Impozite si taxe locale - unde pot gasi in lista Directia Generala Impozite si Taxe Locale Sector 3 si alaturat tipul de procedura disponibil. In vederea depunerii documentatiei se acceseaza optiunea “Lanseaza solicitare”, iar la sectiunea “Autentificati-va” se bifeaza, dupa caz, eDirect, ghiseul.ro sau Certificat digital calificat.


Pentru obtinerea documentelor electronice solicitatea prin PCUe este necesar sa fiti posesorul unui certificat digital calificat/semnatura electronica si sa fiti indreptatit sa solicitati aceste documente.